Onfortuinlijke Axel Pons moet race in Misano laten schieten

De 26-jarige Spanjaard moest zich vandaag terugtrekken voor de race in Misano na een val op zondagochtend tijdens de warm-up.

Na zomers weer tijdens de voorgaande dagen, veranderde het weer drastisch op de racedag in Misano. De warm-up vond plaats onder natte omstandigheden waardoor rijder Axel Pons twee minuten voor het einde van de sessie stevig ten val kwam op de gladde baan. Pons werd eerst onderzocht in het medisch centrum op het circuit alvorens hij naar het ziekenhuis van Rimini werd gebracht voor een MRI scan. Daaruit bleek dat een gevreesde schouderblessure niet het geval was maar dat hij wel een hersenschudding heeft overgehouden aan zijn crash.

De volgende stop op de 18 races tellende kalender is over twee weken op het MotorLand Aragon Circuit.

 

Jarno JANSSEN (Team manager):

“Na zijn crash werd Axel naar het medisch centrum op het circuit gebracht omdat hij aangaf pijn te hebben in zijn linker schouder of preciezer zijn sleutelbeen. De artsen hebben een foto gemaakt maar ze konden geen breuken of andere mankementen zien. Ze zeiden wel dat hij een hersenschudding heeft, dus de artsen hier besloten hem naar het ziekenhuis van Rimini te brengen voor een MRI scan en om hem te observeren. Ik heb Axel ’s middags opgezocht en gelukkig zagen alle tests er positief uit. De pijn in zijn schouder komt waarschijnlijk omdat deze uit de kom is geweest. Axel moet een paar uur blijven ter observatie maar het ziet ernaar uit dat hij vanavond nog naar huis kan gaan. Het is jammer dat we nogmaals een race verloren hebben door een valpartij in de warm-up.”

 

Moto2™ GP di San Marino e della Riviera di Rimini – Uitslag race na 26 ronden:

1 Dominique AEGERTER / SWI / Kiefer Racing / Suter MMX2 / 51´39.709

2 Thomas LÜTHI / SWI / CarXpert Interwetten / KALEX / +1.400

3 Hafizh SYAHRIN / MAL / Petronas Raceline Malaysia / KALEX / +7.875

DNS #49 Axel PONS / SPA / RW Racing GP / KALEX

 

Moto2™tussenstand:

1 Franco MORBIDELLI / ITA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / 223

2 Thomas LÜTHI / SWI / Garage Plus Interwetten / KALEX / 214

3 Alex MARQUEZ / SPA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / 155

20 #49 Axel PONS / SPA / RW Racing GP / KALEX / 17