RW Racing GP richt blik op zondag

Het Nederlandse RW Racing GP Moto2 team kende een moeilijke zaterdag aan de Adriatische kust, maar blijft vol vertrouwen voor de zondag te verrijden race.

De tweede dag van het raceweekend begon moeilijk voor RW Racing GP met twee crashes voor rijder Axel Pons zaterdagochtend tijdens de derde vrije training. Een grote verandering aan de set-up voor de kwalificatie bracht niet de ommekeer waarop gehoopt werd en Pons had het moeilijk. Desondanks kijken rijder en team uit naar de race op zondag, dit ondanks dat men weet dat er een moeilijke klus te wachten staat.

#49 Axel PONS (RW Racing GP, KALEX), Grid position 20th – 1´38.479 (14/21):
“Het was een moeilijke kwalificatie vandaag. De problemen begonnen vanmorgen al toen we totaal geen gevoel konden vinden. Toen hebben we de machine compleet veranderd maar ondank dit wist ik mijn goede gevoel en ritme niet terug te vinden en ik voelde me ook niet comfortabel. Dus was het een moeilijke sessie. We gaan kijken wat we in de race kunnen doen, de weersvoorspellingen zien er niet zo goed uit. Als het gaat regenen zullen we er klaar voor zijn, en als het droog is moeten we hard werken om goed voorbereid te zijn op de race.”

Jarno JANSSEN (Team manager):
“Het is duidelijk dat we geen succesvolle dag hadden die vanmorgen al begon met twee valpartijen. Dit was natuurlijk jammer omdat we goede hoop hadden het momentum van gisteren voort te kunnen zetten toen we op P15 stonden. We hadden daar ook vandaag van kunnen profiteren. Maar dat gebeurde niet. Dus hebben we de fiets veranderd zodat Axel hopelijk een beter gevoel zou krijgen. Hierna was het wel beter maar konden we helaas die laatste vier tienden niet vinden om op zijn minst op de vierde startrij te starten. Daarom eindigden we op P20 wat het voor morgen moeilijker maakt. Maar we kijken alsnog uit naar de race, we moeten een goede start maken en dan kunnen we zeker wat posities gaan winnen.”

 

Moto2™ GP di San Marino e della Riviera di Rimini –Kwalificatie uitslag:

1 Mattia PASINI / ITA / Italtrans Racing Team / KALEX / 1´37.390

2 Franco MORBIDELLI / ITA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / 1´37.473 +0.083

3 Dominique AEGERTER / SWI / Kiefer Racing / Suter MMX2 / 1´37.723 +0.333

20 #49 Axel PONS / SPA / RW Racing GP / KALEX / 1´38.479 +1.089

 

Moto2™ GP di San Marino e della Riviera di Rimini – Tijdschema zondag 10 septemeber(CET):

09:10 – 09:30 Warm Up

12:20 Race (26 ronden – 108.68 km)