RW Racing GP behaalt top 15 resultaat in Engeland

Axel Pons kwam zondagmiddag net te laat op gang tijdens de race in Silverstone maar zijn pace tijdens het laatste deel van de wedstrijd is bemoedigend voor de aankomende Grand Prix over twee weken in San Marino.

 

Weer- en baanomstandigheden konden niet beter voor de twaalfde ronde van het Moto2 kampioenschap op het Silverstone circuit in Northamptonshire. Het kwam als een verrassing voor alle teams en rijders dat de Britse zomer zich dit weekend van zijn goede kant liet zien. Hierdoor vond de Moto2 race plaats onder een strakblauwe lucht en warme temperaturen.

RW Racing’s Axel Pons, die zich zaterdag door een aantal problemen tijdens de kwalificatiesessie slechts als 18e had gekwalificeerd voor de race, verloor de wedstrijd zondagmiddag al bij de start maar over de lange raceafstand wist de Spanjaard een snel ritme te vinden waarmee hij zich terugvocht en zijn team, dankzij een competitieve pace later in de race, reden tot lachen gaf. Pons kwam uiteindelijk als vijftiende over de streep.

Het volgende evenement van de 18 races tellende MotoGP kalender staat over twee weken gepland, en brengt ons naar de Adriatische kust in Italië waar de Gran Premio di San Marino op het Misano World Circuit wordt verreden.

 

#49 Axel PONS, 15e (positie kampioenschap 22e, 13 punten):

“Eerlijk gezegd hebben we ontzettend geworsteld van het weekend om de machine op orde te krijgen en snel te kunnen zijn op dit circuit. Silverstone is altijd een goed circuit voor mij maar nu was het echt moeilijk om goede rondetijden te rijden. Daarbij waren we na de kwalificatie een beetje bang omdat we niet wisten hoe we verder moesten gaan, dus hebben we gisterenavond een verandering aangebracht voor de warm up maar dit was niet genoeg. We zaten nog ver van waar we wilden zijn. Daarom hebben we iets totaal nieuws geprobeerd voor de race. We hebben gegokt met de settings en we hadden geluk dat dat goed uitpakte. Maar we hadden een slechte start en daarbij was onze startpositie na de kwalificatie van zaterdag ook nog eens erg slecht. Uiteindelijk klikte er op een gegeven moment iets waardoor we de race met een goede pace konden finishen, zeker richting het einde van de race was het goed. Het ritme was zeker goed genoeg voor de top tien posities. Daar zijn we blij om maar we moeten nog iets sneller op problemen reageren en het op zien te lossen tijdens de vrije trainingen. De uitkomst van het weekend is best wel oké, dus dit gaan we doorzetten in Misano.”

 

Jarno JANSSEN (Team manager):

“Naar alle eerlijkheid, we zijn tevreden over de race. Maar daarentegen zijn we nog wel teleurgesteld over de kwalificatie van zaterdag en de eerste 100 meter na de start omdat we daar teveel verloren. We moeten harder werken in de voorbereiding van de race om de set-up te verbeteren, dat geldt voor het team en voor Axel omdat de rondetijden die hij tegen het einde van de race reed goed genoeg waren om in de top tien mee te strijden. Dit is ook waar we horen te staan. Dus moeten we kritisch zijn op onszelf om harder te werken en Axel moet beter begrijpen welke kant we op willen gaan. Hoe dan ook, met het resultaat van de race zijn we tevreden omdat Axel veel kracht en vastberadenheid heeft getoond om het meeste uit de situatie van vandaag te halen.”

 

Moto2™ British GP – Race Classification after 18 Laps:

1 Takaaki NAKAGAMI / JPN / IDEMITSU Honda Team Asia / KALEX / 38´20.883

2 Mattia PASINI / ITA / Italtrans Racing Team / KALEX / +0.724

3 Franco MORBIDELLI / ITA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / +2.678

15 #49 Axel PONS / SPA / RW Racing GP / KALEX / +22.174

 

Moto2™ World Standing:

1 Franco MORBIDELLI / ITA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / 223

2 Thomas LÜTHI / SWI / Garage Plus Interwetten / KALEX / 194

3 Alex MARQUEZ / SPA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / 155

19 #49 Axel PONS / SPA / RW Racing GP / KALEX / 17