Zesde startrij voor RW Racing GP in Engeland

Het Nederlandse Moto2™ kreeg zaterdag tijdens de kwalificaties op het ultra snelle Silverstone circuit te maken met bandenproblemen.

Zaterdagochtend was het typisch Engels weer met een donkere lucht en af en toe lichte regen maar ondanks dit werd vandaag alleen de derde vrije Moto3 training verreden op een natte baan. Reeds voor aanvang van de Moto2 FP3 was de zon al weer tevoorschijn gekomen in Northamptonshire.

Na een bemoedigende vooruitgang gedurende de vrije trainingen begonnen Axel Pons en zijn crew vol vertrouwen aan de kwalificatie, maar een bandenprobleem in deze sessie bleek een goede rondetijd in de weg te staan. De in Barcelona geboren Pons zal zondag dan ook vanaf de 18e plaats op de grid aan de wedstrijd moeten beginnen.

The Britse Moto2™ wedstrijd gaat zondagmiddag om 15:00 uur van start. (NL tijd)

 

#49 Axel PONS (RW Racing GP, KALEX), Startpositie 18th – 2´07.904 (14/16):

“De kwalificatie verliep niet zoals we vooraf hadden verwacht. We hadden veel problemen met de eerste band, deze gleed veel meer dan alle anderen dit weekend. De tweede band was weliswaar iets beter maar we waren vervolgens niet in staat om ons genoeg te verbeteren en daarmee een betere uitgangspositie te verwerven. Dus we zullen morgen zien, dit ondanks dat we best wel van ver moeten komen. Maar hoe dan ook, we gaan proberen zoveel mogelijk rijders in te halen.”

 

Jarno JANSSEN (Team manager):

“We vinden dat het weekend tot nu best goed is gegaan, alleen de kwalificatie bleek erg moeilijk te zijn. De eerste band waarmee we gestart zijn gaf Axel niet het vertrouwen en gevoel om druk te zetten. Dat is de reden dat we in het begin wat snelheid mistten. Maar uiteindelijk hebben we een achttiende positie behaald, wat wel minder was dan we gehoopt hadden. Aan de andere kant weten we dat hij sterk kan rijden in de race en dat is ons hoofddoel, dat we een goede start hebben en vechten voor de top tien.”

 

Moto2™ British GP -kwalificatie:

1 Mattia PASINI / ITA / Italtrans Racing Team / KALEX / 2´06.572

2 Alex MARQUEZ / SPA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / 2´06.794 +0.222

3 Franco MORBIDELLI / ITA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / 2´06.817 +0.245

18 #49 Axel PONS / SPA / RW Racing GP / KALEX / 2´07.904 +1.332

 

Moto2™ British GP – tijdschema zondag 27 augustus(CET):

11:30 – 11:50 Warm Up

15:00 Race (18 ronden – 106.2 km)