Zevende startrij voor Axel Pons in de Oostenrijkse Alpen

RW Racing GP en Axel Pons wisten zaterdag vooruitgang te boeken ten opzichte van gisteren, maar waren desondanks niet snel genoeg om verder te komen dan de negentiende positie op de startgrid.

Na verbeterde weersomstandigheden, werd op het adembenemende omgeven landschap van het pitoreske Red Bull Ring circuit de grid bepaald door de actie tijdens de kwalificatiesessie op zaterdagmiddag.

Het was echter wederom een strijd dichtbij elkaar waarbij elke tiende van seconde een groot verschil maakte om vooraan of juist achteraan van de startopstelling te eindigen. Juist hier staat het Oostenrijkse circuit om bekend.

Axel Pons en zijn team zetten de zaterdag de ingeslagen weg voort om elke precisie uit te werken met betrekking tot de afstelling van de motorfiets voor het uitdagende, lange en vloeiende circuit. Een aanpassing aan de versnellingen werd echter nadelig voor de topsnelheid. RW Racing GP kijkt hierdoor vol verwachting uit naar de race op zondag, hopende gebruik te kunnen maken van de layout van het circuit welke veel plaatsen biedt om in te halen.

De Oostenrijkse Moto2 GP start zondagmiddag om 12:20 uur

 

#49 Axel PONS (RW Racing GP, KALEX), Grid position 19th – 1´30.294 (25/25):

“We waren duidelijk niet snel genoeg vandaag. We hebben een hoop geforceerd maar de rondetijden kwamen helaas niet. Ook was de competitie weer erg hoog met tien coureurs binnen twee tienden seconden van elkaar. Dit is erg jammer.

Daarnaast hadden we tijdens FP3 een aantal aanpassingen gedaan met betrekking tot de versnellingen, zoekend naar meer snelheid in de bochten. We bereikten dit ook, maar dit kostte ons wel wat topsnelheid.

Dit betekende dat we een hoop tijd verloren op de rechte stukken, ook omdat ik faalde in het vinden van een goeie slipstream. Er is werk aan de winkel voor morgen om de tijd terug te winnen welke we vandaag hebben verloren. Afgezien hiervan voelt de motor erg goed aan. Natuurlijk is het heel vervelend om zo ver achteraan te starten maar het fijne is wel dat er hier genoeg plekken zijn om in te halen. Laten we dus kijken of we in staat zijn om voldoende personen morgen te passeren.”

 

Jarno JANSSEN (Team manager):

“Eerlijk gezegd zagen we geen progressie gedurende alle vrije trainingen. Je kunt dit aan de rondetijden zien hoe dicht dit bij elkaar ligt. Vanuit onze positie richting P8 missen we maar drie tienden van een seconde. Je hebt de perfecte ronde nodig, helaas hebben wij deze perfecte ronde vandaag niet gehad. We zijn van mening dat als we snel waren geweest in elke sector we makkelijk op de vierde startrij hadden kunnen staan. Maar dit geldt ook voor de anderen. Je hebt gele helmen op de screens nodig in elke sector. Heb je dit niet, vooral op een circuit als deze waar de verschillen zo klein zijn, verlies je gemakkelijk vijf tot zes posities. Daarom is ons doel voor morgen om ons te concentreren op de eerste paar ronden om vanuit daar te bekijken wat de race ons zal brengen. Helaas, maar zo is de Moto2 nu eenmaal.”

 

 

Moto2™ Motorrad GP von Österreich –Kwalificatie uitslag:

1 Mattia PASINI / ITA / Italtrans Racing Team / KALEX / 1´29.394

2 Franco MORBIDELLI / ITA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / 1´29.395 +0.001

3 Alex MARQUEZ / SPA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / 1´29.570 +0.176

19 #49 Axel PONS / SPA / RW Racing GP / KALEX / 1´30.294 +0.900

 

Moto2™ Motorrad GP von Österreich – Tijdschema zondag 13 augustus(CET):

09:10 – 09:30 Warm Up

12:20 Race (25 ronden – 107.95 km)