Drukke eerste dag voor RW Racing GP in Oostenrijk

Tijdens beide sessies op vrijdag, werkten coureur Axel Pons en en zijn RW Racing GP monteurs in het midden van de Oostenrijkse Alpen gelegen Red Bull Ring circuit aan het vinden van de juiste afstelling van de motor.

Ronde elf van het kampioenschap begon onder droge omstandigheden voordat het weer begon te regenen in het meest groene deel van Oostenrijk, Styria.

De coureurs en teams hadden maar zes ronden op een het droge 4,3 kilometer lange circuit, toch zette Axel Pons een zevende ronde tijd neer. In het tweede gedeelte in de middag was de baan volledig opgedroogd. Hierdoor konden Pons en zijn team onder leiding van Hans Spaan verder werken aan een nieuwe afstelling van de Kalex Moto2 machine. Pons eindigde vrijdag in Oostenrijk op de twintigste positie.

 

#49 Axel PONS (RW Racing GP, KALEX), FP1: P7 – 1´32.066 (6/20) / FP2: P20 – 1´31.353 (20/21):

“In het algemeen ging alles vrij goed vandaag. We zitten op een belangrijk spoor waar we verschillende instellingen van de geometrie hebben geprobeerd om hierdoor vooruitgang te boeken op de plaatsen waar we nog het nodige laten liggen. Dit is voornamelijk bij het insturen en aanremmen. Echter moeten we dit nog steeds aanpassen en vertrouwd mee zien te raken. Natuurlijk kost dit wat extra tijd maar we zijn er zeker van dat dit aan het einde goed zal uitpakken. Als we naar de tijden kijken moeten we realistisch zijn. We hebben geen snelle rondetijd neergezet maar de werkelijkheid is dat ik mijn ronden volledig alleen heb gereden en een laatste snelle sectie is zeer belangrijk. In ieder geval moeten we op deze manier blijven werken om meer vooruitgang te boeken om op deze manier goed voorbereid morgen aan de kwalificatie te kunnen beginnen.”

 

Moto2™ Motorrad GP von Österreich – Gecombineerde tijden FP1/FP2:

1 Franco MORBIDELLI / ITA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / 1´30.211 (FP2)

2 Thomas LÜTHI / SWI / CarXpert Interwetten / KALEX / 1´30.242 +0.031 (FP2)

3 Miguel OLIVEIRA / POR / Red Bull KTM Ajo / KTM / 1´30.394 +0.183 (FP2)

20 #49 Axel PONS / SPA / RW Racing GP / KALEX / 1´31.353 +1.142 (FP2)

 

Moto2™ Motorrad GP von Österreich –Tijdschema, 12 August 12 (CET):

10:55 – 11:40 FP3

15:05 – 15:50 QP