Axel Pons grijpt net naast de punten in regenachtig Brno

RW Racing GP maakte zondag een vreemde racedag mee in Tsjechië, waar de weersomstandigheden continu veranderden en een grote rol speelden.

Op zondag was het weer nogmaals veranderd. De warm-up sessie begon in de ochtend al onder wisselvallige omstandigheden, er werd begonnen op een droge baan voor de buien arriveerden. Hetzelfde gebeurde tijdens de race, die na zes ronden werd stilgelegd. De herstart van de Moto2 werd ingekort tot zes ronden. Waar Axel Pons het moeilijk had op de droge baan kwam hij in de natte condities in een goed ritme en begon hij aan een opmars. Helaas was hij bij de herstart al een aantal seconden verloren wat hem uiteindelijk punten kostte. Pons kwam als zestiende over de streep, dicht achter Hafizh Syarhin die vijftiende werd en daarmee het laatste WK punt scoorde.

Het tweede deel van het seizoen start met een strak schema deze maand. Volgende week staat de Grand Prix van Oostenrijk al weer op het programma.

#49 Axel PONS, 16e (P22 in het kampioenschap, 13 punten):

“Helaas was het een erg vreemd weekend en eindigde het nog verwarrender. De race van vandaag voelde niet als een race omdat twee keer naar buiten gaan voor zes ronden bijna niets is. Daarbij werden beide races onder verschillende omstandigheden gereden, één op een droge baan en de ander tijdens de regen. Je kwam tijdens beide races niet echt in de race modus omdat ze alweer klaar waren voor je op dat punt kwam. Dus ben ik best wel teleurgesteld over vandaag omdat ik na de lange break, waarin in niet veel kon rijden, vooraf juist zo uitkeek naar dit weekend.”

 

Jarno JANSSEN (RW Racing GP teammanager):

“We dachten dat beide condities moeilijk voor ons zouden zijn, want zoals je gisteren kon zien, is het niveau van de andere rijders erg hoog en de rondetijden zaten tijdens de kwalificatie zo dicht bij elkaar. Dus wisten we dat het moeilijk zou gaan worden om punten te pakken. Toen de race begon op een droge baan dachten we dat dit gunstig voor ons zou uitpakken maar Axel klaagde over de snelheid van de motor. Toen kwam de regen en moest de race herstart worden. Maar deze zes ronden pakten niet gunstig voor ons uit. Weer hadden we een moeizame openingsronde waar Axel te veel posities verloor. Maar toen kon hij zich gaan terugvechten richting de punten en haalde hij tot en met de laatste ronde andere rijders in. Helaas was de race toen ten einde en konden we niet verder naar voren komen. Als we deze hele race hadden verreden onder de natte condities hadden we een mooi resultaat kunnen neerzetten. Het is wat het is, P16, en we gaan door naar de volgende race.”

 

Moto2™ GP Ceské republiky – Uitslag na 6 ronden :

1 Thomas LÜTHI / SWI / CarXpert Interwetten/ KALEX / 13´39.036

2 Alex MARQUEZ / SPA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / +4.991

3 Miguel OLIVEIRA / POR / Red Bull KTM Ajo / KTM / +6.983

16 #49 Axel PONS / SPA / RW Racing GP / KALEX / +24.192

 

Moto2™ Tussenstand kampioenschap:

1 Franco MORBIDELLI / ITA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / 182

2 Thomas LÜTHI / SWI / Garage Plus Interwetten / KALEX / 165

3 Alex MARQUEZ / SPA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / 133

22 #49 Axel PONS / SPA / RW Racing GP / KALEX / 13