Grote vooruitgang tijdens de zaterdag verreden kwalificatie

RW Racing GP en Axel Pons hebben zaterdag op tijd een manier gevonden om tijdens de kwalificatie de veertiende positie veilig te stellen.

Na een wisselvallige vrijdag, keerde het zomerse weer terug op de tweede dag in Tsjechië. Tijdens zeer warme omstandigheden in de middag, lukte het de in Barcelona geboren Axel Pons om zijn op het veeleisende circuit van Brno vertrouwen terug te vinden met de motorfiets.. Het lukte hem om de Kalex Moto2 machine naar een veertiende tijd te brengen, dit terwijl de competitie vandaag opnieuw erg groot was.

#49 Axel PONS (RW Racing GP, KALEX),  14e startplaats  – 2´03.316 (14/17):

“Eindelijk hebben we de juiste stap kunnen zetten tijdens de kwalificatie. Ik heb een beter gevoel over de motor en ook heb ik het vertrouwen terug. Hierdoor kon ik een beetje extra pushen in vergelijking tot gisteren. Maar het belangrijkste is dat de rondetijden dichter bij de koplopers lagen en dit terwijl we wat mij betreft nog steeds ver in de achterhoede liggen. Over het algemeen ben ik erg tevreden omdat het team samen met mij een richting hebben gevonden om het plaatje met de motor compleet te maken maar ook voor mij aangezien ik me veel comfortabeler voel op dit moment. Ik heb het vertrouwen terug om iedere ronde die ik buiten ben te pushen.  Laten we gewoon kijken hoe het morgen gaat, maar het meest positieve is het feit dat we een goede set-up hebben welke het behoud van de banden op een hoog niveau kan houden. Dit zal een belangrijk aspect zijn voor de race zelfs al weten we op dit moment niet wat de weersomstandigheden zullen zijn – of het zal regenen of dat we met warme temperatuur te maken krijgen of juist droog met koudere omstandigheden. Ik denk dat we goed voorbereid zijn voor alle omstandigheden dankzij een goede basis afstelling. In ieder geval zullen we de afstelling nog proberen te verbeteren maar dit zullen slechts enkele details zijn. Na twee dagen rijden op deze baan is de pijn nog steeds aanwezig maar hier heb ik echter geen last van op de motor want zodra je je honderd procent concentreert op het rijden voel je geen pijn meer. Het is puur wanneer je stopt, dan voel je dat je niet honderd procent fit bent.”

Jarno JANSSEN (RW Racing GP teammanager):

“Natuurlijk hebben we na gisteren grote vooruitgang geboekt eindigend op de veertiende positie na de kwalificatie. Maar als ik heel eerlijk ben waren de omstandigheden zo onvoorspelbaar met de regen in de ochtend en een droge baan in de middag dat iedereen op zoek was naar de juiste afstelling. Ik denk dat het ook erg moeilijk voor Axel was na zijn 200+ km/h crash op de Sachsenring. Hij had een aantal ronden nodig om zijn vertrouwen terug te krijgen. Dit was ook het geval tijdens het begin van de kwalificatie vanmiddag toen we tegen een aantal vergelijkbare moeilijkheden aan liepen. Echter op de helft van de sessie waren we in staat om de juiste grip te vinden welke hem vervolgens het zelf vertrouwen teruggaf. Vanaf dit moment kon hij een aantal goede rondetijden rijden en konden we ook de motor verbeteren wat niet geheel onbelangrijk is. Over h et algemeen zijn we erg tevreden met een veertiende plek op de vijfde startrij. Natuurlijk zullen we morgen een zware race tegemoet zien omdat de rondetijden erg competitief zijn met twintig rijders binnen de seconde. Het zal dus een zware strijd worden maar we moeten er zeker van zijn dat we met een aantal punten naar huis kunnen gaan.”

 

Moto2™ GP Ceské republiky – kwalificatie:

1 Mattia PASINI / ITA / Italtrans Racing Team / KALEX / 2´02.611

2 Miguel OLIVEIRA / POR / Red Bull KTM Ajo / KTM / 2´02.643 +0.032

3 Franco MORBIDELLI / ITA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / 2´06.661 +0.050

14 #49 Axel PONS / SPA / RW Racing GP / KALEX / 2´03.316 +0.705

 

Moto2™ GP Ceské republiky – Tijdschema zondag 06 augustus (CET):

09:10 – 09:30 Warm Up

12:20 Race (20 Laps – 108.06 km)