RW Racing GP weer terug op het circuit in Tsjechië

De vrije trainingen op vrijdag in Brno waren de eerste kans voor Axel Pons en zijn Nederlandse Moto2 team om, na een zomerstop van vier weken terug te keren op het circuit en te beginnen aan het tweede deel van het seizoen.

De eerste dag van de tiende ronde werd gekenmerkt door wisselende weersomstandigheden. De actie welke op vrijdag op het fantastische circuit van Brno op een compleet natte baan begon, was zeker geen positieve start voor Axel Pons die zijn terugkeer maakte op de motor na zijn vervelende crash op de Sachsenring vier weken geleden. Hier liep Pons een blessure op aan zijn linker heup tijdens de warm-up sessie op de racedag.

Ondertussen werden de weersomstandigheden beter tijdens de tweede vrije training en leidde tot een volledige droge baan. Echter was het niet eenvoudig om het ritme te vinden noch een juiste afstelling van de Kalex Moto2 machine.

#49 Axel PONS (RW Racing GP, KALEX), FP1: P23 – 2´18.446 (15/16) / FP2: P29 – 2´05.294 (16/16):

“Het was een zware dag om terug te keren. Het was tevens de eerste mogelijkheid voor mij om op de motorfiets te stappen na mijn crash in Duitsland. Ik heb nog steeds wat pijn in mijn linker heup maar dit was niet het belangrijkste probleem van vandaag. Het grootste probleem was dat we niet de juiste afstelling konden vinden en de juiste manier om aan de motor te werken. Dit betekende dat we begonnen aan een droge tweede vrije training met een motor waar ik me totaal niet comfortabel op voelde en waardoor we genoodzaakt waren om een andere weg in te slaan. Deze ingeslagen weg was vervolgens zeker weten niet de juiste. Maar goed, na een stop van vier weken was het niet makkelijk voor mij om me snel aan te passen. Ik moet weer meer werken en wennen aan de fiets en dan zullen we zien of we morgen meer vooruitgang kunnen boeken.”

 

Moto2™ GP Ceské republiky – Gecombineeerde rondetijden FP1/FP2:

1 Mattia PASINI / ITA / Italtrans Racing Team / KALEX / 2´02.975 (FP2)

2 Francesco BAGNAIA / ITA / SKY Racing Team VR46 / KALEX / 2´03.237 +0.262 (FP2)

3 Xavi VIERGE / SPA / Tech 3 Racing / Tech 3 / 2´03.294 +0.319 (FP2)

29 #49 Axel PONS / SPA / RW Racing GP / KALEX / 2´05.294 +2.343 (FP2)

 

Moto2™ GP Ceské republiky – Tijdschema  zaterdag 5 August 5 (CET):

10:55 – 11:40 FP3

15:05 – 15:50 QP