Axel Pons niet van start in Duitse Grand Prix

Na een valpartij in de warm-up is Axel Pons niet gestart in de Moto2 race op de Sachsenring. De Spanjaard raakte geblesseerd aan zijn bekken.

De Duitse Grand Prix kwam voortijdig ten einde voor RW Racing GP nadat Axel Pons niet kon deelnemen aan de race op zondagmiddag. Nadat Pons een week eerder op het TT Circuit in Assen al hard ten val kwam en zijn bekken blesseerde werd het in de warm-up erger door opnieuw een valpartij.

Momenteel verblijft Pons in een ziekenhuis in Chemnitz waar hij voor 24 uur geobserveerd wordt. Het raceweekend in Duitsland was de laatste voordat er vier weken rust is voor de teams en coureurs en markeerde de helft van het seizoen 2017.

Jarno JANSSEN (Team manager):
“Axel had een nare valpartij ten einde van de warm-up sessie zondagochtend. Het was een crash met een hoge snelheid in bocht 11 waar hij de controle verloor. Hij werd eerst behandeld in het medisch centrum op het circuit maar werd toen doorverwezen naar het ziekenhuis in Chemnitz waar dankzij röntgenfoto’s is vastgesteld dat zijn bekken beschadigd is. Dit bleek al zo te zijn na de crash in Assen maar deze valpartij heeft het verergerd. Nu moet Axel voor 24 uur in het ziekenhuis blijven ter observatie en daarna zien we of hij terug kan vliegen naar Barcelona. Als we terugkijken naar de eerste helft van het seizoen dan kunnen we stellen dat we een aantal hoogtepunten hebben gehad maar ook een aantal zwakke punten. Hier moeten we ons in gaan verbeteren en het doel voor de tweede helft is constanter zijn en meer finishes in de top 10. We wensen allereerst Axel het allerbeste toe en we hopen op spoedig herstel.”