RW Racing GP verlaat Argentinië zonder punten

Axel Pons was zondag in de Moto2-race van de GP van Argentinië het slachtoffer van een aanrijding. Zijn race was hierdoor al na twee ronden voorbij.

In contrast met de wisselende omstandigheden van zaterdag, bleef het droog op de racedag in Argentinië. Afgezien van dat feit, had het Nederlandse team het geluk niet aan zijn zijde vandaag. De 26-jarige Axel Pons, die zich als 15de gekwalificeerd had, had een solide start. Hij wist de eerste ronde goed door te komen, maar daarna raakte hij betrokken bij een aanrijding met de Fransman Fabio Quartararo, die de motor vol raakte. De rijder uit Barcelona kon een crash dus niet vermijden. Gelukkig raakte hij niet geblesseerd en is hij fit voor de volgende race in Amerika.

Over twee weken gaat het kampioenschap verder in de Verenigde Staten, waar de derde ronde van dit seizoen wordt verreden op het gigantische Circuit of the Americas in Austin, Texas.

Axel Pons:

“Natuurlijk is het ontzettend zonde want het was belangrijk om in de eerste rondes geen botsingen te hebben met andere rijders, wat eerst echt goed ging. Toen kon ik langzaam maar zeker mijn tempo opschroeven en in mijn ritme komen. Maar toen viel Fabio (Quartararo) en raakte mijn motor. Ik kon niets doen om crashen te voorkomen. Gelukkig kwam ik er goed vanaf, ik ben oké. Na een teleurstellend einde van het weekend in Argentinië moeten we vooruit kijken en sterk blijven. Over twee weken staan we er weer.”

Jarno Janssen:

“De race duurde korter dan we gehoopt hadden omdat we verstrikt raakten in een aanrijding met een andere rijder. Jammer genoeg kon Axel geen kant op en toen was onze race voorbij. We waren gewoon ongelukkig vandaag. Je werkt het hele weekend voor de race op zondag en als het moment daar is dat je het moet gaan doen, heb je soms net dat beetje geluk nodig. We hopen dat Axel na wat rust oké is en we hopen dat we in Austin weer sterk kunnen zijn.”

Moto2 GP Argentina – Race uitslag na 23 ronden:

1 Franco MORBIDELLI / ITA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / 39´50.036

2 Miguel OLIVEIRA / POR /KTM / Red Bull KTM Ajo / KTM / +1.683

3 Thomas LÜTHI / SWI / CarXpert Interwetten / KALEX / +10.551

DNF #49 Axel PONS / SPA / RW Racing GP / KALEX

Moto2 stand kampioenschap:

1 Franco MORBIDELLI / ITA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / 50

2 Thomas LÜTHI / SWI / Garage Plus Interwetten / KALEX / 36

3 Miguel OLIVEIRA / POR / Red Bull KTM / KTM / 33

15 #49 Axel PONS / SPA / RW Racing GP / KALEX / 6