RW Racing GP en Axel Pons vol vertrouwen naar Argentinië

Komend weekend staat de tweede Grand Prix van het seizoen op het programma; de Gran Premio Motul de la República Argentina.

Na een top tien klassering tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen in Qatar – de allereerste Moto2 wedstrijd voor het enige Nederlandse Grand Prix Team – kijken RW Racing GP en Axel Pons vol vertrouwen uit naar het evenement op het Termas de Rio Hondo circuit.

Vanzelfsprekend was het in het Drentse Dwingeloo gevestigde Moto2 team erg tevreden met deze klassering op het Losail International Circuit. De focus zal komend weekend in Argentinië dan ook opnieuw liggen opnieuw een top tien klassering voor het Nederlandse team en de Spaanse coureur.

Het Termas de Rio Hondo circuit ligt Axel Pons heel erg goed, zo wist de Spanjaard een jaar geleden als achtste te finishen in de Moto2 race op het Argentijnse circuit. Om dit uitstekende resultaat te kunnen herhalen zullen team en coureur zich tijdens de vrije trainingen concentreren op het vinden van een goede set-up voor de op zaterdagmiddag te verrijden kwalificatie.

Een goede kwalificatie zal vervolgens heel erg belangrijk zijn op dit circuit om uiteindelijk zondag een goede klassering te kunnen behalen tijdens de Moto2 race die zondagavond om 19:20 uur van start zal gaan.

 

Tijdschema:

vrijdag 7 april
15.55 – 16.40 uur Moto2 FP1
20.05 – 20.50 uur Moto2 FP2

zaterdag 8 april
15.55 – 16.40 uur Moto2 FP3
20.05 – 20.50 uur Moto2 QP

zondag 9 april
15.10 – 15.30 uur Moto2 warm-up
19.20 uur  Moto2 Race