Top 10-klassering voor Axel Pons en RW Racing GP in Qatar

Axel Pons heeft in zijn eerste wedstrijd voor het Nederlandse RW Racing GP een uitstekende prestatie geleverd. De Spanjaard kwam zondagavond tijdens de openingswedstrijd van het seizoen op het Losail International Circuit in Qatar als tiende over de finish.

Het Nederlandse RW Racing GP kan terugkijken op een geslaagd debuut in de Moto2-klasse van het MotoGP-wereldkampioenschap. Nadat Axel Pons gedurende de trainingen al liet zien competitief te zijn, liet hij zondagavond tijdens de wedstrijd van de Grand Prix van Qatar opnieuw zien met de besten mee te kunnen.

De Spanjaard wist zich tijdens de wedstrijd keurig in de tweede groep te handhaven om uiteindelijk als tiende de finish te passeren, een prestatie van formaat van zowel de Spaanse coureur als het enige Nederlandse Grand Prix-team, dat hiermee kan terugkijken op een geslaagd weekend op het in het woestijn nabij de hoofdstad Doha gelegen circuit.

Axel Pons, RW Racing GP-coureur, tiende plaats:

“Ik voelde me vandaag meteen comfortabel op de motor. We hadden vooraf gekozen voor een iets kortere gearing waardoor het moeilijk was om vanuit de slipstream iemand voor me te passeren. Met name toen de banden iets minder werden werd dat steeds moeilijker. Maar hoe dan ook, dit weekend was de eerste echte test met het team – tijdens de test in Jerez was ik ziek en tijdens de test hier kregen we te maken met heel slecht weer – en ik denk dat we kunnen zeggen dat we ons samen kranig hebben weten te weren. Een top 10-klassering in onze eerste gezamenlijke wedstrijd is denk ik niet slecht. We hebben laten zien dat we competitief zijn, en wat misschien nog wel belangrijker is dat we onderling echt super hebben samengewerkt. We kunnen vanaf hier verder werken aan de laatste details, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we dit seizoen samen voor een aantal topklasseringen kunnen gaan.”

Jarno Janssen, RW Racing GP-teammanager:

“Ik denk dat we terug kunnen kijken op een sterke race van Axel. Aan het einde van de race krijgt elke coureur te maken met dezelfde problemen en dan is het zaak het hoofd koel te houden en dat heeft Axel heel goed gedaan, sterker nog hij heeft zich kranig weten te weren in de slotfase van de race. De tiende plaats is gewoon heel erg goed en daar mogen we als team trots op zijn. Natuurlijk is het onze eerste race in de Moto2-klasse en zullen er nog genoeg kleine verbeterpunten zijn, zowel voor het team, de motor als voor de coureur. Maar hoe dan ook, ik ben heel blij met deze tiende plaats en dat is een verdienste van het hele team. Ik kan dan ook niets anders zeggen dan; top, en een grote pluim voor onze nieuwe coureur en het gehele team.”