RW Racing GP richt pijlen op top 10-klassering vanaf vijfde startrij

Een moeilijke kwalificatie voor de Argentijnse Grand Prix zorgt ervoor dat rijder Axel Pons zondag vanaf de 15de plaats start.

Na goede en stabiele omstandigheden op de eerste dag, maakte veranderlijk weer op zaterdag alles een stuk lastiger. Het was voor de teams en rijders net een loterij wat betreft de bandenkeuze. Ondanks de lichte regen die over het circuit trok tijdens de 45 minuten durende sessie, waren de baancondities goed genoeg om op slicks te rijden, ook al besloot RW Racing eerst naar buiten te gaan met een regensetting.

Na een snelle wissel naar slicks, kon Axel Pons al snel rondetijden neerzetten die goed genoeg waren voor de top tien. Aan het einde maakte de rijder een foutje waardoor hij niet verder vooraan de grid kan starten. Maar na goed werk tijdens de vrije trainingen, ziet het team de racedag op het snelle en vloeiende Autódromo Termas de Rio Hondo positief en met vertrouwen tegemoet.

Axel Pons:

“Al met al was het een erg lastige kwalificatie omdat de condities niet zo goed waren en dan is het altijd een soort loterij. Hoe dan ook, we konden wat goede rondetijden rijden maar in de laatste ronde maakte ik een foutje en kon ik mijn tijd niet meer verbeteren. Dit is natuurlijk zonde. Maar we hebben en goede motor en een goed ritme dus hebben we er vertrouwen in voor morgen. Bovenal lijkt het er op dat het tijdens de race droog zal zijn, dus het doel blijft hetzelfde als in Qatar; zoveel mogelijk punten pakken voor het kampioenschap.”

Jarno Janssen:

“Door de condities was het een extreem moeilijke kwalificatie. Vooral om een goede set-up te vinden voor deze sessie. Zoals je kon zien, konden de teams met twee rijders zoals Marc VDS één rijder op slicks naar buiten sturen en de andere met regenbanden, zo konden zij de situatie inschatten waar wij moesten gokken met onze bandenkeuze. Uiteindelijk besloten we om op regenbanden en met een regensetting te starten en dit was misschien niet de beste keuze. We hadden wel geluk dat de condities hetzelfde bleven dus konden we overstappen naar slicks.”

“Eenmaal op de slicks waren we erg competitief tot aan de laatste twee ronden waar Axel een kleine fout maakte waardoor we wat plekken verloren. Dit soort dingen gebeuren nou eenmaal in trainingen zoals deze en het is wat het is dus moeten we er van leren. Uiteindelijk eindigden we de dag op een 15de positie en morgen is de race waar de omstandigheden voor iedereen hetzelfde zijn. We gaan voor een top tien finish. Ik denk dat dit zeker mogelijk is.”

 

Moto2 GP Argentina – Kwalificatie:

1 Miguel OLIVEIRA / POR / Red Bull KTM Ajo / KTM / 1´45.616

2 Franco MORBIDELLI / ITA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / 1´45.715 +0.099

3 Alex MARQUEZ / SPA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / 1´45.864 +0.248

15 #49 Axel PONS / SPA / RW Racing GP / KALEX / 1´46.832 +1.216

 

Moto2 GP Argentina – Tijdschema zondag 9 april (CET):

15:10 – 15:30 FP3

19:20 Race (23 Laps – 110.538 km)