Twaalfde tijd voor Axel Pons na drie vrije trainingen in Qatar

Axel Pons heeft vrijdag op het Losail International Circuit de dertiende rondetijd op de klok gezet tijdens de derde vrije training van de Grand Prix of Qatar. Met zijn snelste rondetijd van de eerste dag begint de RW Racing GP coureur zaterdag met de twaalfde tijd achter zijn naam aan de eerste Moto2 kwalificatie van het seizoen.

RW Racing GP en Axel Pons kunnen terugkijken op drie geslaagde vrije trainingen van de Grand Prix of Qatar. Met goede rondetijden, een goede samenwerking en een goede set-up kijken coureur en team dan ook uit naar de op zaterdag te verrijden eerste Moto2 kwalificatie van het seizoen.

Axel Pons, RW Racing GP coureur, snelste ronde 2’00.907 (P12):
“We hebben vandaag tijdens de derde vrije training een aantal nieuwe dingen geprobeerd, dit om te kijken of we onze set-up voor de kwalificatie nog iets konden verbeteren. We hebben een aantal dingen gevonden die beter waren maar ook een aantal dingen die niet goed uitpakten. Samen met deze dingen heb ik ook nog geprobeerd om mijn rijstijl iets aan te passen om iets vloeiender rond te kunnen gaan. Door al deze dingen had er misschien wat betreft de rondetijd wel iets meer in kunnen zitten, maar we weten nu zeker welke set-up we morgen gaan gebruiken voor de kwalificatie. We zullen zien wat er in zit, één ding is echter wel zeker…ik kijk er naar uit en heb er heel veel zin in.”

Jarno Janssen, RW Racing GP teammanager:
“Waarschijnlijk zal Axel niet helemaal tevreden zijn, en ik moet ook eerlijk zeggen dat er wat betreft de rondetijd vandaag zeker meer in had gezeten. We hebben een aantal dingen getest en geprobeerd om nog een stapje te kunnen maken wat betreft de set-up voor de kwalificatie. Met name de keuze voor het type swingarm, een lange of korte versie, hadden we vooraf nog niet helemaal duidelijk, maar daar zijn we nu uit. Naast het feit dat we hier nu definitief een beslissing over hebben genomen hebben we morgen tijdens de kwalificatie, mits het droog is, nog twee sets zachte banden tot onze beschikking. Hier moeten we maximaal van zien te profiteren omdat een groot deel van de overige Moto2 coureurs nog slechts één set tot hun beschikking hebben. Al met al kunnen we niet anders dan opnieuw tevreden zijn, we weten dat we er onder normale omstandigheden bij kunnen zitten. Op naar de kwalificatie van morgen.”